Wat heb je nodig?
- 2 eetlepels aardbeien sap (--> Doe aardbeien met suiker in een pan en breng dit aan de kook, laat het mengsel afkoelen en breng het dan opnieuw aan de kook, vervolgens doe je het in een pot of fles en bewaar je het in de koelkast)
- 4 eetlepels mirretinctuur of de basis voor kruidencrème (zie hieronder)
- 2 theelepels ethylalcohol
- 2 theelepels amandelolie
- 1 theelepel toverhazelaar
Basis voor kruidencrème:
- 4 eetlepels lanoline
- 2 eetlepels cetylalcohol
- 6 eetlepels bijenwas
- 6 eetlepels amandelolie
Doe de olie (amandelolie, cetylalcohol en lanoline) en bijenwas bij elkaar en smelt ze au bain marie. Laat het mengsel afkoelen en zet het weg.
Wat moet je doen?
Verwarm de ethylalcohol en voeg de overige ingrediënten toe. Haal de pan van het vuur en roer met een lepel tot het mengsel is afgekoeld. Dit is een heerlijk zachte, zachtroze crème, met een heerlijke geur.
Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om deze crème te maken, het is alleen waarschijnlijk even lastig om aan de ingrediënten te komen en even te ontdekken wanneer je precies de perfecte crème hebt gekregen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar deze crème!
Heb jij ooit zelf crème gemaakt?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten