woensdag 30 juli 2014

Het drama dat puistjes heet

Ik denk dat iedereen er wel eens last van heeft of heeft gehad: puistjes. De een heeft er wat meer last van dan de ander, maar toch kan het ontzettend vervelend zijn. Ikzelf heb er nooit ontzettend veel last van gehad, maar toch had ik regelmatig puistjes op plaatsen of momenten waar of wanneer ik er nu net geen wilde. Omdat het soms moeilijk te vinden is waar deze puistjes nu eigenlijk vandaan komen of hoe je ze kunt voorkomen/wegkrijgen, ga ik het er in dit artikel over hebben. Ik denk namelijk dat meerdere mensen er wel iets aan hebben!

5 Best Homemade Remedies For Pimples | GlobalemagHoe ontstaan puistjes?

Allereerst is het misschien wel handig om te weten waarom je nu eigenlijk puistjes krijgt. In je lichaam wordt talg geproduceerd en soms kan het voorkomen dat er teveel talg geproduceerd wordt. Daardoor ontstaat er een ontsteking en krijg je, je raad het al, een puistje. Vooral jongeren hebben veel last van puistjes, oftwel acne = jeugdpuistjes.

Wat kun je er tegen doen?

Er zijn verschillende manier die zouden kunnen helpen, of het in ieder geval zouden moeten laten minderen.

1.  De anticonceptiepil (Diane-35)
Dit is speciaal voor meisjes. Als meisje heb je meestal, als je het hebt, last van puistjes voor je ongesteld wordt. De pil zorgt ervoor dat je geen eisprong meer krijgt en volgens mij krijg je dan dus ook minder hormonen, daardoor zou het aantal puistjes ook af moeten nemen. Je moet trouwens wel eerst goed nadenken over de pil, want er zitten ook een aantal bijwerkingen aan. Je moet sowieso eerst even een afspraak maken met de huisarts!

2. Tandpasta op je puistjes smeren
Het klinkt misschien ontzettend raar, maar ik heb dit wel eens gedaan. Als je tandpasta, het liefst witte, op je puistjes smeert zorgt dat ervoor dat ze sneller uitdrogen. Dit helpt niet bij iedereen en het werkt meestal ook niet snel, maar het is het proberen waard!

3. Zorg dat je niet te vet eet
Eten en drinken vind ik sowieso een basis voor een mooie huid, van water drinken krijg je bijvoorbeeld ook een mooiere huid. Dat puistjes niet ontstaan door chocola te eten, wisten we al. Maar toch kunnen ze wel ontstaan door te veel vet eten. Ik weet niet precies hoe, maar ik merk het bij mezelf vooral, dat als ik in een periode veel gesnoept of ongezond gegeten heb, ik meer of sneller puistjes krijg.

4. Je gezicht goed reinigen
Vooral als je make-up draagt. Als je je make-up er niet afhaalt of je gezicht niet goed reinigt, blijft er vuil achter op je gezicht en dit kan er ook voor zorgen dat je puistjes krijgt!

5. Rustig aan met foundation oid 
Foundation lijkt een perfecte oplossing, het bedekt immers je puistjes. Maar doe er een beetje rustig mee. Doordat je foundation op je gezicht, en op je puistjes, smeert, raken je puistjes verstopt en heb je juist eerder kans dat ze weer terugkomen

6. Citroensap
Doe een beetje citroensap op een wattenschijfje en dep daarmee rustig op de puistjes. Ik heb dit zelf niet geprobeerd, dus ik weet niet of het werkt!

7. Aardbeien 
Aardbeien zijn natuurlijk ontzettend lekker en het schijnt ook dat ze zorgen voor wittere tanden. Nu las ik ergens dat het ook zou helpen tegen puistjes. Snij een aardbei doormidden en leg of druk die tegen de puistjes aan, dat zou moeten werken!

Zo, dit waren een aantal manieren die je zou kunnen proberen om van je puistjes af te komen. Ik heb ze niet allemaal geprobeerd, maar ben wel erg benieuwd of het werkt!

Wat doe jij meestal tegen puistjes?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb in 5 jaar tijd echt heel veel dingen geprobeerd maar naar een dermatoloog gaan en dan pilletjes pakken voor een maand is toch het enige dat echt geholpen heeft haha. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet het, er is ook niet echt iets wat écht zorgt dat je geen puistjes meer krijgt, maar ik vond het gewoon eens interessant het op te zoeken haha

      Verwijderen