donderdag 17 juli 2014

What's on my phone?

Een lange tijd geleden vond ik dit soort filmpjes altijd ontzettend leuk om te kijken en vandaag kwam ik er weer een tegen. Ik dacht dus, waarom zou ik zelf niet zoiets maken? Het enige nadeel is dat ik nog niet echt handig ben met een camera, dus ga ik het maar gewoon weer met foto's doen. Ik heb niet veel spectaculaire apps op mijn telefoon staan, maar het leek me toch de moeite waard er een artikel over te schrijven!


Allereerst, ik heb een Samsung Galaxy S Advance in het wit. Ik ben heel blij met deze telefoon en hij doet het na een jaar nog steeds prima! Hoewel ik liever een iphone zou hebbben, helaas, geen geld, vind ik dit toch een goede vervanger!


Dit is het eerste scherm van mijn 'menu', waar dus mijn apps staan. Samsung heeft er standaard veel apps van zichzelf op staan, waarvan ik de helft niet gebruik. Dit zijn standaard apps, die denk ik niet veel uitleg nodig hebben. Wat ik hiervan gebruik is Berichten, Calculator, Camera, Contacten, Galerij, Internet en Klok om mijn wekker te zetten. 


Dan het tweede scherm. Hier staan ook nog een aantal standaardapps. Daarvan gebruik ik eigenlijk alleen de MP3-Speler en soms de spraakrecorder, als ik mezelf wil opnemen als ik zing (geen idee waarom, maar ik vind het leuk om mezelf terug te luisteren). Daarnaast staan hier ook 3 gedownloade apps bij, WhatsApp, Facebok en Snapchat. Ik denk dat iedereen wel weet wat die apps inhouden. Dit zijn ook de apps die ik het meest gebruik denk ik.


Hier staan meer van mijn eigen apps. Allereerst Instagram, die kennen we allemaal wel toch? Je kunt mij trouwens ook volgen, ik heet: claudiaaaxxxx. Dan Aviary, een app om foto's mee te bewerken. Ik gebruik deze app vooral om foto's wat scherper of duidelijker te krijgen, omdat ik wil dat mijn foto's allemaal van goede kwaliteit zijn. 
Meta is een app van Magister, waar mijn cijfers op staan. Ik weet eigenlijk niet waarom ik deze app nog heb, aangezien ik nu toch geslaagd ben. 
Mp3 Download, zegt het zelf al, is een app om muziek te downloaden. Ik gebruik deze app eigenlijk nooit meer, omdat de kwaliteit echt slecht is en je vaak niet eens liedjes van de goede artiest krijgt. 
9292, een routeplanner app, gebruik ik ook niet vaak eigenlijk, omdat ik meestal met de trein reis en de app van de NS dan nét iets fijner vind. 
Telegram is eigenlijk precies hetzelfde als WhatsApp, ik vraag me ook af waarom ik dit nog heb. Ik gebruik het namelijk nooit. 
Sleepbot is een hele handige app. Het is ongeveer hetzelfde als Sleep Cycle voor de iPhone. Als je met deze app een wekker zet, maakt ie je wakker op het moment dat je licht slaapt. Stel je zet je wekker om 8 uur, dan kijkt ie tussen kwart voor 8 en 8 uur op welk moment je licht slaapt en dan gaat je wekker af. Heerlijk wakker worden! Ook meet ie onder het slapen hoeveel je beweegt en of je geluid maakt, super handig en leuk om te weten! 
Translate is gewoon Google Vertaler, omdat ik soms nog wel eens een woordje tegenkom wat ik even wil vertalen.
My Day is een dagen afteller app. Ik gebruik hem vrijwel nooit, maar soms vind ik het wel leuk om data erin te zetten wanneer ik iets leuks ga doen en dat ik dan weet hoeveel dagen ik nog moet wachten!


En dan is dit alweer de laatste pagina. Deze apps heb ik allemaal gedownload. 
Foto-editor is een app van Samsung, die ik zelf erop heb gezet. Ik weet eigenlijk al niet meer waarom, volgens mij omdat ik een foto een bepaald effect wilde geven. Ik vind dit geen superfijne app.
Mijn Kalender is een app om je periode bij te houden. Je moet aangeven wanneer je je periode hebt en om de hoeveel dagen. Dan berekent hij wanneer je als het goed is weer je periode krijgt en krijg je twee dagen van te voren een melding, erg handig! 
Calendar is een agenda app die er heel meisjesachtig uit ziet met leuke bloemetjes. Ik vind hem handig en ik zet er regelmatig wat in! 
Hot or not... Ik weet niet waarom die app nog op mijn telefoon staat, want ik gebruik hem nooit. Ik deed het wel eens met een vriendin als we ons verveelden, maar eigenlijk heb ik er helemaal geen behoefte aan en vind ik het maar een raar iets eigenlijk. Voor degene die het willen weten, het is een app waarin je kunt aangeven of je een jongen 'hot or not' vindt. Als hij jou dan hot vindt en jij hem ook dan heb je een match en kun je praten. Ik deed het eigenlijk alleen maar tegen verveling! 
Reisplanner is een app van NS die je reis plant. Omdat ik soms een lange treinreis maak vind ik het handig dat ik onderweg kan zien welke trein ik moet hebben, ik ben graag goed voorbereid! 
Benji Bananas is een spelletje, ook puur tegen verveling. 
QR droid is een app die QR codes kan scannen. Ik kom zo'n codes niet vaak tegen, maar áls ik er een tegen kom dan vind ik het toch wel handig dat ik het kan scannen! 
100 Ballz is een spelletje wat eigenlijk vrij saai is, maar toch ook weer goed helpt tegen de verveling! 
Shazam is een app die muziek herkent. Stel je hoort ergens een liedje en wilt weten welk liedje het is en van welke artiest, dan kan deze app het liedje scannen en krijg je te zien welk liedje het is en van welke artiest. 

Wat een lappen tekst! Ik vond het wel leuk om hier eens een keer over te schrijven, ook al staat er niet zoveel bijzonders op mijn telefoon! 

Wat zijn jouw favoriete apps?

2 opmerkingen:

 1. Room for thought, Dat is een app waarmee je elke dag een fotomoment krijgt. Dan moet je een foto maken waar je op dat moment mee bezig bent.
  Ik weet niet of hij ook voor de Android is.. :0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja die heb ik ook eens gehad! Ik vergat alleen altijd een foto te maken en daarom heb ik hem maar verwijdert haha

   Verwijderen