vrijdag 6 februari 2015

Makkelijke kapsels

Iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen, is leuke kapsels maken. Ik ben een fan van vlechten en bedenk dan ook vaak verschillende manieren. Mijn zusje en ik hadden allebei een dag vrij en hadden een echt beauty middagje. Vandaar dat ik een keer verschillende kapsels bij haar mocht maken om op mijn blog te plaatsen. Ik heb er drie uitgekozen en ik vind ze allemaal ontzettend tof. Vandaar dat ik ze in dit artikel met jullie ga delen!Dit is de eerste haarstijl en deze vind ik eigenlijk ook het leukste, hij kan altijd. Hierbij ben ik aan beide kanten, eerst links dan rechts, begonnen met invlechten. Maar in plaats van een gewone invlecht, heb ik alleen de bovenkant als het ware ingevlochten. Je pakt dus eigenlijks steeds alleen bij de bovenste pluk een pluk bij. Zo krijg je het effect dat de vlecht aan de bovenkant vastzit, maar onder niet. Ik vind dat er zelf erg tof uit ziet. Als laatste heb ik dan van de 6 plukken van de twee vlechten, 3 plukken gemaakt (dus als het ware twee plukken per pluk) en die als één vlecht los door gevlochten. Ik ben hier erg trots op, zo leuk vind ik het!


De tweede haarstijl. Deze kan ik beter uitleggen, omdat ik meerdere foto's heb gemaakt. Hier ga ik een soort 'messy bun' maken en ik begin daarbij met een hoge staart. Je haar hoeft niet strak naar achter getrokken te worden, aangezien het een 'messy bun' is.


Vervolgens draai je als het ware je haren helemaal op, dit is soms een beetje lastig, omdat het waarschijnlijk niet meteen de eerste keer goed zit. Het is gewoon even een kwestie van proberen en wat oefenen. 


Als je het goed doet, dan kun je hem nu zoals op bovenstaande foto draaien. Het is een beetje gepuzzel soms, omdat het vaak niet meteen goed zit. Ik vind dit wel een leuke haarstijl voor bijvoorbeeld naar school of als je lekker een dagje thuis zit. Deze laatste haarstijl vind ik ook ontzettend leuk. Dit is eigenlijk de makkelijkere versie van de 'waterfall braid' namelijk de 'waterfall twist'. Hierbij is het de bedoeling dat je twee plukjes pakt om te beginnen, daar steeds een pluk bij pakt die je er als het ware doorheen laat vallen. Dit is een beetje lastig uit te leggen, maar op youtube zijn er honderden filmpjes die het precies laten zien en uitleggen. Ik heb er hier twee gemaakt, die ik dan bij elkaar heb gezet door middel van een klemmetje. Deze is ook erg leuk voor alle gelegenheden. 

Ik vind het jammer dat ik het door middel van tekst niet heel goed kan uitleggen, maar ik denk dat je er ook wel tutorials over op YouTube kan vinden. Ik vind deze haarstijlen in ieder geval erg leuk en ben benieuwd wat jullie er van vinden! 

Wat is jouw favoriete kapsel? 

1 opmerking:

  1. Superleuk, ik heb alleen niet zo'n lange haren, maar vind het altijd wel leuk om dingetjes uit te proberen met mijn kortere haar. Leuke inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen