zondag 9 augustus 2015

My life in pictures - week 32

Deze week kan ik het beste omschrijven als vakantie. In de my life in pictures van vorige week zag je al dat we onderweg waren en nu, zaterdagavond, ben ik weer terug. Dit is dus eigenlijk meer een soort van verslag van mijn vakantie met foto's erbij! Ik heb een onwijs leuke vakantie gehad in Oostenrijk (in de buurt van Wenen), met soms wat mindere momentjes, en die ga ik in dit artikel met jullie delen!

Zondag

Zondag was het wat kouder, regenachtig en mistig. We besloten om naar de bergen te gaan, naar een soort park waar je met de auto doorheen kon rijden en waar verschillende dingen te doen en te zien waren. Allereerst was er op het eerste 'stoppunt' een prachtig uitzicht, kijk hoe hoog! 


Er waren ook dieren die in een soort kinderboerderij (alleen hier mocht je ze niet knuffelen) kon bekijken. Ik zag, voor bijna de eerste keer in mijn leven, lama's en vond ze er echt onwijs leuk uitzien! 


De herten hadden een groot stuk wei, maar toch kwamen deze heel dichtbij. Mijn zusje heeft ze wat gras gevoerd en je kon ze zo aaien. Dat hebben we dan maar niet gedaan, maar ze waren helemaal niet bang voor ons. Wat een mooie dieren! Deze foto heeft mijn vader gemaakt en als je goed kijkt zie je mij daar op het puntje van de zogenaamde 'skywalk' staan (ik heb een bruine jas aan en een spijkerbroek). Dit was echt gaaf, maar ook onwijs eng. Je loopt als het ware bijna een kilometer boven de grond, en door de brug zie je het dal onder je. Het is een hele enge gedachte dat je de ondergrond gewoon ziet en als je door de brug zakt (wat niet gebeurt) je gewoon dood bent. Toch zette ik me eroverheen en liep ik het hele stuk, ondanks dat de rest dat niet deed! 

Maandag


Maandag gingen we met de auto naar het station en vanuit daar met de metro naar een paar plekjes in Wenen. Ik vind metro's altijd erg fijn, omdat ze om de vijf minuten gaan en het gaat lekker snel! Alleen was het in Londen wel fijner dat er meer reden, hier moest je soms best nog een eindje lopen voordat je er een gevonden had. 


Wat me het eerste opviel aan de stad, was dat er onwijs veel oude en mooie gebouwen waren. In Nederland heb je veel nieuwe gebouwen, maar hier was het veelal nog in oude stijl zoals hierboven (al was dit natuurlijk wel een paleis). 


In dat paleis gingen we naar het Sisi museum, over het leven van keizerin Elisabeth (je weet wel, van de 'Sissi'-films. Ik vind zulke dingen altijd wel interessant, dus ik was er erg benieuwd naar! 


Allereerst kwam je in een deel met al het zilverwerk van de keizerlijke familie. Het was echt niet normaal hoeveel servies en tafelversiering hier stond, je werd er op den duur helemaal gek van! 


Vervelen bij de wc's haha! In het gedeelte van de kamers mocht ik geen foto's maken, jammer want dat was juist het leukste deel! 


Daarna gingen we naar een park waar een soort monument stond van Elisabeth. Het was een  erg mooi verhaal en het heeft best wat indruk op me gemaakt! 


Daarna gingen we nog even winkelen en kwamen we ook bij dit 'beroemde' winkeltje. Hier hebben ze 'Sachertarte', iets typisch Weens geloof ik. Helaas was het te warm (34 graden) en te druk om er een te proeven. 

Dinsdag


 Dinsdag gingen we naar een soort grot, waar een paar miljoen liter water in terecht is gekomen, en er nu dus een soort meer is in een grot. Vroeger werkten er veel mensen in mijnen en daar kregen we een rondleiding.


Als laatste gingen we ook op een bootje door het meer, dat was erg bijzonder en ook best gek, in een grot. 


Daarna gingen we naar een park wat een heel mooi klein kasteeltje had op een eiland. Daar kon je met een pond naartoe, maar zoals bijna alles hier kostte het geld dus hebben we dat niet gedaan. 


In plaats daarvan gingen we lekker met een bootje varen op het meer, fijn met het warme weer! 


Omdat we het nog steeds zo heet hadden, 36 graden, besloten we naar een ander meer te gaan en daar te gaan zwemmen. Dat was lekkere afkoeling! 

Woensdag


Woensdag gingen we naar een ander park, waar het buitenkasteel van keizerin Elisabeth en Franz-Joseph was. Gek eigenlijk dat ze vroeger gewoon meerdere kastelen voor zichzelf hadden. 


Het was ook zo onwijs groot! Dit was alleen nog maar de breedte van de tuin, in de lengte was het nog langer. Ik vraag me af of ze ook echt iets deden met die hele tuin. 


Daarna gingen we nog naar een ander kasteel met tuin erbij. Ik weet eigenlijk niet meer van wie deze is, maar ik vond hem wel erg mooi haha!


Wéér zo'n enorme tuin... 

Donderdag


Donderdagochtend gingen we naar een Ruïne kijken. Het was weer onwijs heet, nu rond de 38 graden, en omdat je best wat moest klimmen op trappen was het best zwaar. 


Het uitzicht was daarentegen wel onwijs mooi. Hier keek je vanuit de top van een berg uit op de Donau, die heel licht leek. Een erg mooi gezicht!


Om even uit te rusten en te zwemmen besloten we naar de Donau te gaan. Helaas was het water wel erg koud en door de hevige stroming, besloten we later terug te gaan naar het hotel en daar te gaan zwemmen. 

Vrijdag


Vrijdag gingen we naar Prater park, een soort pretpark, maar je betaalt voor elk attractie apart. Eigenlijk een soort grote kermis dus. Helaas waren er niet echt leuke attracties voor mij en veel was nog dicht. Ook mede door het weer (het was niet te houden, zo heet) besloten we om naar een overdekt winkelcentrum te gaan. 


Zo'n leuke stoplichten :) 


Die avond aten we schnitzel met frietjes, dat was een van de lekkerste maaltijden van die week (het was veel vet vlees met saus etc.).

Zaterdag

Zaterdag gingen we weer naar huis en ik heb vrijwel geen foto's gemaakt, omdat ik het grootste gedeelte heb liggen slapen. 

Al met al heb ik een leuke vakantie gehad, maar ik ben toch ook blij om weer thuis te zijn! Komende week weet ik nog niet wat ik ga doen, maar ik ga proberen weer een my life in pictures vol te krijgen! 
2 opmerkingen:

  1. Wauw! Mooie foto's en wat een prachtige omgeving!! Het is vast weer even wennen in Nederland...

    BeantwoordenVerwijderen