vrijdag 30 januari 2015

Review: Essence stay matt lip cream

Ik heb een liefde voor rode lipsticks en hoewel ik het niet altijd mooi of passend vindt, heb ik toch altijd de neiging om voor een rode lipstick te gaan in plaats van een andere kleur. De laatste tijd ben ik helemaal verslaafd aan mijn vloeibare lipstick van NYC en dat bracht me eigenlijk op het idee voor deze review.

Een tijd geleden heb ik namelijk ook een soort vloeibare lipstick van Essence gekocht. Deze vond ik terug in mijn make-up collectie en daarom besloot ik deze te reviewen. Het is eigenlijk meer een rode matte lipgloss en ik vind het een vrij bijzonder product. In dit artikel ga ik hem reviewen, dus lees snel verder als je er meer over wilt weten!

Ik vind het omhulsel van de lip cream al heel leuk op zich. Je ziet de kelur goed zitten en dat is sowieso al een pluspunt. Verder is het niet heel erg bijzonder, maar vind ik hem er gewoon goed uit zien. De applicator is hetzelfde als bij een lipgloss, een soort sponsachtig kwastje. Ik vind dit bij een lipgloss altijd fijn en precies werken, dus ik hoop dat het hierbij ook het geval is. 


De pigmentatie van deze lip cream is echt ge-wel-dig. Je hoeft maar een keer een beetje licht langs je huid te gaan, of er zit al meteen een hoop kleur op. Hij is ook zeer dekkend, ik zie er niets meer van mijn huid doorheen. Dit vind ik erg positief, omdat ik niet verwacht had dat hij zó gepigmenteerd zou zijn. Wel moet je een beetje opletten met de hoeveelheid. Ik heb hier namelijk gewoon het kwastje uit het omhulsel gehaald en dat meteen op mijn arm gesmeerd. Je ziet dat het op sommige plaatsen vrij dik is en dat is niet altijd even handig. Je kunt dan beter het even een beetje afsmeren en het daarna op je lippen aanbrengen. En zo ziet de kleur er uiteindelijk op mijn lippen uit. Dit valt, vind ik persoonlijk, een beetje tegen. Je ziet het op sommige plekken al, het is heel moeilijk om deze lip cream precies aan te brengen. Het zit al snel buiten je lippen en dan is het moeilijk er van af te krijgen. Raar eigenlijk, want deze lip cream geeft af als een  malle. Ik hoef mijn lippen maar aan te raken of ik heb meteen een hoop rode kleur op mijn handen (en op de rest van mijn gezicht) zitten. 

Ik ben dus eigenlijk niet echt tevreden over deze lip cream. Ik vind de kleur en de pigmentatie prachtig, maar hij is zo moeilijk aan te brengen en hij bijft zo slecht zitten dat ik hem toch niet vaak gebruik. Ik weet ook niet of deze ondertussen al uit de collectie is, maar dat zou me niets verbazen. Ik vind het in ieder geval geen fijn product. 

2 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat deze zo tegenvalt! Als je de swatch bekijkt zou je net het tegenovergestelde verwachten! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja vind ik ook! Het is gewoon dat hij zoveel afgeeft en zo lastig aan te brengen is, dat het zo tegenvalt, want de kleur is juist perfect haha.

      Verwijderen