zaterdag 28 juni 2014

Make-up tips voor de zomer!

Omdat het weer beter wordt, is het slim ook wat aanpassingen te doen aan je make-up. Het blijft nou eenmaal minder goed zitten bij 30 graden en misschien is het slim iets weg te laten of iets juist te gebruiken. In dit artikel zal ik daarom een aantal tips op een rijtje zetten, omdat ik het zelf ook erg handig vindt!

Friends

1. Smeer ijs op je gezicht.
Ja, het klinkt gek, maar een ijsblokje op je gezicht wrijven zorgt voor een verstopping van de poriƫn en je huid wordt er mat van.

2. Vermijd foundation
Hoewel de meesten toch graag een laagje foundation dragen, is het het beste dit te vermijden in de zomer. En als je het dan echt niet kan laten, kun je het beste voor een hydraterende matte foundation kiezen. Maar onthoud: Met foundation wordt je niet bruin.

3. Zorg voor een goede basis
Omdat je in de zomer meer zweet, komt het ook meer voor dat je make-up er sneller afgaat. Daarom is het slim een goede primer op je gezicht te gebruiken en een goede oogschaduwbasis voor op je ogen.

Untitled

4. Waterproof make-up
Dit is ook ontzettend handig in de zomer. Het is warm, dus je make-up kan eerder 'smelten', en wie weet ga je wel zwemmen. Dan is bijvoorbeeld een waterproof mascara een stuk handiger dan een gewone mascara.

5. Lipstick in plaats van lipgloss
Plakkerige lipgloss is echt niet fijn in de zomer, in plaats daarvan kun je beter voor een lipstick of lipstain (nog beter) gaan. Dat blijft meestal ook een stuk beter zitten dan lipgloss.

6. Less is more
Vooral in de zomer, is het het fijnste als je geen kilo's make-up op je gezicht hebt. Maak het daarom niet te dramatisch, maar ga voor een rustige look met weinig producten. Dan loop je ook minder kans dat je make-up uitloopt.

Het was even zoeken, maar ik heb toch een lijstje samen kunnen stellen. Ik hou deze tips in ieder geval in mijn achterhoofd en ik hoop dat jullie er ook wat aan hebben!

Wat gebruik jij meestal in de zomer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten